Mijn verhaal

Mijn interesse in coaching is een aantal jaren geleden ontstaan, nadat ik na een moeilijke periode heel wat kilo’s ben afgeslankt. In 2015 kreeg ik te horen dat ik Lymfeklierkanker had. Een heftig moment, met veel verdriet. Vanaf het begin wist ik zeker dat ik hier doorheen moest, en dat ik zou genezen. Een stemmetje in mij zei: ‘Dit ga je gewoon doen!’ Door het hele proces had ik wel zwaar overgewicht en was ik erg onzeker.

In mijn ziektetijd (zoals ik dat zelf noem) heb ik 4 uurtjes per dag op “therapeutische basis” gewerkt, want dat had ik nodig. Ik wou bezig blijven en niet ziek thuis zitten. Achteraf was het letterlijk aanwezig zijn, want ik weet vrij weinig van wat ik toen gedaan heb.. Ik was 24 jaar en heb in deze tijd verder dingen gedaan die ik normaal ook zou doen. Lekker op stap met vrienden, weekendje weg en ik ben zelfs naar de Zwarte Cross gegaan.

Na 6 maanden chemo en bestraling merkte ik dat alles zo wazig voelde.. Ik kon me nergens op concentreren en in een gesprek moest ik heel erg mijn best doen om te luisteren. Ik was snel moe en daardoor deed ik weinig aan beweging. Hierdoor werd ik onzeker, steeds zwaarder en zo nog onzekerder. Totdat ik het beu was en meer energie wilde hebben. Tijd om het overgewicht aan te pakken. De “knop” was omgezet! En toen heb ik hulp gevraagd aan iemand die veel was afgevallen. In 1,5 jaar ben ik 30 kg afgeslankt, een mooi resultaat, rustig en stabiel. Mensen om me heen waren benieuwd hoe ik dit had gedaan, en zo ben ik mensen gaan begeleiden naar een gezondere levensstijl. Door het aanpassen van voeding in combinatie met sport en plezier. Ik vind het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt, maar ook blijft genieten.

Mogelijkheid_doorzetten_resultaat
Dankbaar_ontwikkeling_groei

Tijdens deze coaching gesprekken merkte ik dat het gesprek vaak serieuzer werd en er veel te bespreken was. Na één op één coaching en het geven van workouts ben ik ook gestart met presenteren voor kleine groepen. Door uit mijn comfortzone te gaan en steeds kleine stappen te zetten ben ik mezelf steeds verder en breder gaan ontwikkelen.

In 2019 heb ik kennis gemaakt met hypnotherapie. Want ondanks de vele kilo’s minder zat ik toch niet lekker in mijn vel. Ik voelde mij nog steeds onzeker, en merkte dat ik een beetje “vlak” was. Ik kon niet voluit genieten, alsof ik mezelf ergens voor afsloot. Mijn hypnotherapeut heeft mij geleerd om dichter bij mezelf te blijven en me niet teveel te laten beïnvloeden door anderen. Ik kreeg inzichten over mijn werk, waar ik niet meer op mijn plek zat, en obstakels bij vrienden en familie. Voor het eerst in mijn leven ben ik keuzes voor mezelf gaan maken. Eerder was ik bang voor wat andere mensen zouden denken. Want je hebt een opleiding gedaan, een vaste baan en dat is wat je nodig hebt, toch?

In 2020 ben ik iets gaan doen dat helemaal niet in mijn opvoeding of omgeving voorkwam: de opleiding Holistisch Therapeut. Wat mij hierin aantrok was het intuïtief voelen. Voelen was iets dat ik had afgesloten in mijn ziektetijd, al was ik me daar in die periode zelf helemaal niet bewust van. Door mijn eigen pijn en die van vrienden en familie niet te voelen, was het voor mij makkelijker om erover te praten. In deze opleiding heb ik geleerd dat het goed is om je emoties toe te laten, en ze te laten stromen. Dan hopen ze zich niet op. Nu overvallen emoties en gevoelens mij niet meer, en kan ik ze beter ervaren.
Via een vriend ben ik vervolgens met het Inca Sjamanisme in aanraking gekomen. Tijdens een transformatie sessie heb ik verdriet, teleurstelling, onzekerheid en pijn op verschillende thema’s mogen loslaten en mogen transformeren naar: opluchting, vrijheid, voor mezelf opkomen, geluk en vreugde. Het klinkt te bizar om die ‘oude’ gevoelens los te laten, maar het levert zoveel op! Ik was hier zo onder de indruk van dat ik de opleiding ben gestart tot Full Mesa carier van het Medicine Wheel.

Momenteel ben ik met een studie NLP bezig. Omdat ik gedrag super interessant vind, en om meer diepgang te creëren. Want waarom doen we de dingen die we doen, en waardoor laten we ons beïnvloeden? Onze zintuigen, gedachten en gevoelens beïnvloeden ons op verschillende vlakken.

Voor mij is mijn ontwikkeling een reis, een reis naar wie ik ben en wat ik kan. Iedere stap die ik de afgelopen tijd gemaakt heb, is een stap dichter naar mezelf geweest. Het is niet altijd even makkelijk, maar als het even wat minder gaat, weet ik nu dat ik daar wel doorheen kom. Accepteren als het even niet zo goed gaat, is ook groei. En als het voor mij duidelijk is waarom ik mij even wat minder voel, dan is het tijd om er iets mee te doen.

De mensen om mij heen en de opleidingen die ik gedaan heb, hebben aan mijn ontwikkeling bijgedragen. Het meeste werk heb ik zelf gedaan. Het is mijn keuze geweest om stappen te zetten, en stap voor stap ben ik gekomen waar ik nu ben… vrolijker, gelukkiger, zelfverzekerder, trotser, ondernemend, groeiend en nóg nieuwsgieriger.

Mijn opleidingen

Vroeger wou ik altijd dierenarts worden, dit is mij bijna gelukt. Na mijn middelbare school ben ik de opleiding Paraveterinair met biotechniek. Uiteindelijk heb ik jaren in de Biotechniek gewerkt. Totdat ik mij heb laten “omscholen”. Dit heb ik uiteindelijk in een snel tempo gedaan en het heeft me tot zover gebracht dat ik mijn eigen onderneming ben gestart. Alle opleidingen samen zie ik als een gereedschapskist vol technieken die ik kan toepassen tijdens een behandeling. Alle opleidingen zijn erg goed met elkaar te combineren. Alle technieken en oefeningen die ik inzet heb ik eerst zelf ervaren.  

Holistisch Therapeut, bij Zoma opleidingen – 2020/2022
In 2020 ben ik de opleiding Holistisch Therapeut gaan volgen. Holistisch houdt in dat er naar de hele persoon wordt gekeken en niet alleen naar de klachten/problemen. De opleiding is erg divers en reikt veel methodieken en technieken aan. Zelf werk ik graag met familieopstellingen, visualisatie, meditatie, affirmaties, energetisch werk en regressie.

Medicine Wheel, Inca Sjamanisme – 2021/2022
Veel mensen lopen rond met een bepaald gevoel waardoor ze tegengehouden worden, hierdoor kunnen of durven ze niet te doen wat ze eigenlijk willen doen. In het Sjamanisme gebruiken ze technieken waarmee je deze beperkende gevoelens en patronen kan accepteren, loslaten en transformeren. Hoe het werkt is voor ons verstand niet te begrijpen, maar na een sessie voel je gewoon dat je het zware gevoel dat je had niet meer bij je draagt.

Door zelf deze transformerende sessies te ondergaan en te ervaren wat het met me deed, dacht ik meteen: dit gun ik iedereen! Tijdens deze sessies heb ik verdriet, teleurstelling, onzekerheid en pijn op verschillende thema’s mogen loslaten en transformeren naar: opluchting, vrijheid, voor mezelf opkomen, geluk en vreugde: echt Levensveranderend !
Ik heb mij hier verder in verdiept en de opleiding gevolgd.

NLP
(Neuro Linguïstisch Programmeren) Bij Innerland 2022/2023
.
Door kennis op te doen met de 4 psychologische stromingen NLP, Transactionele Analyse (TA), Persoonlijkheidsstructuren (PS), en Systemisch werken (familie- en organisatie opstellingen) die tijdens deze opleiding voorbij komen heb ik veel geleerd op het gebied van
gedragsverandering.
Waarom doen we de dingen die we doen, en waardoor laten we ons beïnvloeden? Onze zintuigen, gedachten en gevoelens beïnvloeden ons op verschillende vlakken. Dit kan al in de vroege jaren al zijn ontstaan. Door deze goed in kaart te brengen, kun je ervaringen en gebeurtenissen op een andere manier gaan bekijken. Hierdoor zul je ervaren dat jouw eigen reactie op bepaalde situaties prettiger zal zijn.